Catifeaua, noua muza a brandului Gustav Living

Am ales acest material nobil pentru a redefini ideea de pretios, de finete, de a pune accent pe tactilitatea produselor avand astfel o implicare mai profunda a tuturor simturilor.

Cand spui cuvantul catifea care imagine iti vine in minte? Poate acea imagine care ilustreaza regi si regine, nobili, oameni bogati imbracati intr-o catifea rosie, cu accesorii de aur sau ai acea senzatie de stralucire, de elegant. Datorita finetei catifelei, a modului cum se aseaza, a fost folosita pentru articole vestimentare, pentru interioare si obiecte de mobilier.

Din vremuri vechi, catifeaua a fost considerata un material pretios, nobil, datorita prestantei si a culorilor. Nu avem date exacte despre cel care a fabricat pentru prima data catifeaua, dar se presupune ca ar fi vorba despre un oras aflat pe Drumul Matasii. Procedeul de fabricatie al acesteia a fost un secret bine pastrat si transmis din generatie in generatie, in interiorul breslelor din Orientul Mijlociu.In Europa, catifeaua a patruns prin intermediul centrelor de productie din Italia. In acest sens, Italia este prima tara europeana care si-a creat o industrie proprie de productie a catifelei, care era exportata catre toata Europa.

Catifeaua este o combinatie din doua tesaturi si fire foarte dese, tesute in straturi, unul de baza si celalalt la suprafata. Sunt distribuite intr-o maniera egala ceea ce ii confera senzatia de finete si moale la atingere. In perioada renasterii, din catifea erau confectionate trenele si rochiile reginelor precum si tapiteriile de la scaunele palatelor regale.

Aceasta transpunere de nobil, de pretios si elegant am dorit sa o aducem in zilele noastre, astfel am ales catifeaua italiana, de o finete deosebita.  Aceasta este de o calitate mult superioara fata de alte materiale, datorita tehnologiei easy up-keep se curata si se intretine usor. Este cunoscut faptul ca italienii pun accent mare pe frumusete veritabila si stil. Felul cum aceasta se aseaza, feeling-ul de delicatete care te cucereste, face ca acest material sa fie muza noastra. O canapea tapitata in catifea poate sa devina o prezenta extravaganta, la fel si scaunele de dining, taburetii din dormitor sau tablia patului. Chiar si cutiile pentru bijuterii sunt confectionate din catifea avand posibilitatea de a le evidentia stralucirea si mai mult. Ce ar putea fi mai moale si mai linistitor decat catifeaua, care aduce o nota de unicitate unui coltisor intim al casei tale?

Dupa cum spunea un citat celebru: 'Unii oameni cauta lucruri frumoase. Altor oameni le place sa creeze lucruri frumoase.'  Acest fapt ne-a dus si mai aproape de dorinta si pasiunea de a crea obiecte de mobilier care se regasesc in salile de opera, pe culoarea rosu burgund, in salile palatelor regale, dar care sunt delicate si se pot integra cu usurinta in decorul modern. Combinand catifeaua cu materiale naturale, lemn, metal, se poate evidentia si mai mult frumusetea acesteia, finetea ei transmite un sentiment de rasfat. Catifeaua are acea calitate de a transforma o piesa de mobilier obisnuita intr-o piesa cu adevarat eleganta, care va impune sa va asezati si sa simtit finetea deosebita.


Catifeaua iti trezeste simturlile tactile, aduce un plus de romantism pentru cei asa numitii – luxury lovers -  si se regaseste pe tapiteria paturilor Boxspring pe doua feluri de catifele exclusiviste. Invita eleganta in casa ta iar prietenii tai vor fi uimiti de finisajele desavarsite si liniile fine ale catifelei.

Fotoliile Celine, Jaqueline, Charlotte sunt tot din catifea, creand individualitate spatiilor iar gratia scaunului Anais este accentuata de accesoriile metalice, pentru a evidentia si mai mult ideea de pretios. Modelele create pentru scaune: lines, rainbow si honeycomb dau impresia de 3D datorita texturii catifelei si tehnologiei multi layer 3D, unica in Romania. Infuziile de culori pastelate aduc in acord frumusetea si textura somptuoasa. Versatilitatea catifelei ne-a oferit posibilitatea de a o folosi si pentru setul Spica compus din canapea, doua fotolii si pouf. Cine nu are o canapea Spica, sa isi cumpere :) Un set sinonim cu stilul si eleganta, cu design spic de grau, care te atrage si invita sa te bucuri de acel coocoon feeling.

Pentru mai multe detalii vizitati: https://www.gustavliving.ro/

Inapoi
Newsletter